ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Not Only a Drama School

Δραματική σχολή & θέατρο

Συνολικό εμβαδό| 1017 τ.μ.
Συντελεστής δόμησης+επιτρεπόμενο ύψος | 4.8 + 27 μ
Χαρακτηριστικά οικοπέδου | Πυκνοκατοικημένη περιοχή στο κέντρο της πόλης, δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας, έλλειψη ενδιαφέρουσων οπτικών.
Ζητούμενα | H δραματική σχολή πρέπει να εξυπηρετεί 650 φοιτητές και διδακτικό προσωπικό. Tο θέατρο θα είναι ανεξάρτητο και θα εξυπηρετεί τόσο την σχολή όσο και το κοινό (150 άτομα). Δυνατότητα μεταβολών σκηνής για πειραματικές παραστάσεις.
Αρχιτ.ομάδα | Τιτόνη + Τουμπεκτσή

Κεντρική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός κτιρίου που θα προσαρμοστεί στην περιοχή αλλά παράλληλα θα διαχωριστεί από τα διπλανά κτίρια με την πλαστικότητα της μορφής του. Η πρόσοψη δίνει την εντύπωση μιας απλής, αυστηρής ίσως κατασκευής. Ο διαχωρισμός από τα όμορα κτίρια επιτυγχάνεται με την υποχώρηση της εισόδου που παράλληλα αφήνει περισσότερο χώρο και για τους επισκέπτες. Σε αντίθεση με την πρόσοψη το εσωτερικό αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη ελευθερία με διαγώνιες χαράξεις και εναλλαγή των όγκων. Για την κάλυψη των αναγκών σε αερισμό και φωτισμό σχεδιάζονται δύο αίθρια. Για την κατασκευή προτείνεται μεταλλικός σκελετός χάρη στην εφελκυστική αντοχή του αλλά και για να προσδώσει βιομηχανικό χαρακτήρα στον σχεδιασμό.