ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2018-2019

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα εργαστήρια για τη σεζόν 2018 -2019. Τα τμήματα ξεκινούν στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί, εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός ατόμων. Σε πολλά εργαστήρια υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας πρωινού τμήματος (αν υπάρχει ενδιαφέρον). Κατά τη διάρκεια του έτους, ξεκινούν νέα τμήματα μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος στα παρακάτω αντικείμενα αλλά και σε νέα εργαστήρια που ανακοινώνονται. Παράλληλα, πέρα από τα εργαστήρια μεγαλύτερης διάρκειας, καθ’ όλη του έτους πραγματοποιούνται workshops μικρότερης διάρκειας με ποικίλα καλλιτεχνικά αντικείμενα, που ανακοινώνονται στο ημερολόγιο μας, στο Newsletter & στο Facebook. Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το εργαστήριο τηλεφωνικά στο 2321 400145, μέσω email στο info@foldyourdesign.com και μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο Facebook.

ΕΤΗΣΙΑ & ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΚΕΡΑΜΙΚΗ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 3 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στο μάθημα της κεραμικής, θα πειραματιστούμε με τον πηλό που στεγνώνει στον αέρα. Θα μάθουμε πως να χρωματίζουμε και να διακοσμούμε τις κατασκευές μας και πώς να τον συνδυάζουμε με άλλα υλικά, δημιουργώντας όμορφα αντικείμενα για να στολίσουμε τον χώρο μας. Το εργαστήριο κεραμικής διαρκεί όλο το έτος αλλά ο κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει όσους μήνες επιθυμεί.

Διάρκεια: Ετήσιο (3 ώρες/εβδομάδα) (εγγραφή με το μήνα)

Τμήματα:  Τετάρτη 18:00-21:00 & Παρασκευή 18:00-21:00

Έναρξη:  26/9/18 &  28/9/18

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ | 1,5 ΩΡΑ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στο μάθημα διακόσμησης θα μάθουμε πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε και να διακοσμήσουμε το σπίτι μας και την αυλή μας ή το μπαλκόνι, ώστε να είναι πιο πρακτικά, άνετα και όμορφα. Θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές διακόσμησης και τα στυλ, πώς χρησιμοποιούμε σωστά τα χρώματα, τα μοτίβα και τις υφές, πώς οργανώνουμε καλύτερα τους χώρους μας, πώς επιλέγουμε υφάσματα κτλ. Παράλληλα με τη θεωρία ο καθένας θα εφαρμόζει όσα μαθαίνουμε σε έναν χώρο της επιλογής του. Η συνολική διάρκεια του εργαστηρίου είναι 3 μήνες.

Διάρκεια: 3 μήνες (1,5 ώρα/εβδομάδα)

Τμήματα: Δευτέρα 19:30 – 21:00

Έναρξη:  24/9/18

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 3 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ζωγραφικής και χρησιμοποιώντας πειραματιζόμενοι διάφορα υλικά, οι μαθητές θα μάθουν να τα χειρίζονται και να τα συνδυάζουν με στόχο να καταφέρουν να εκφραστούν, γνωρίζοντας ταυτόχρονα ποίκιλλες εικαστικές μορφές  και τεχνικές.  Θα μελετήσουμε συνθέσεις,  δομή και  τεχνοτροπίες με μολύβι, κάρβουνο και χρώμα έτσι ώστε αποκτήσουμε μια πρώτη σαφή άποψη για τον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής.

Διάρκεια: ετήσιο (3 ώρες/εβδομάδα)

Τμήματα: Τρίτη 17:30-20:30 (εφήβων) & Τετάρτη 17:30-20:30 (ενηλίκων)

Έναρξη:  2/10/18 & 3/10/18

ΚΟΠΤΙΚΗ-ΡΑΠΤΙΚΗ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 2 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Θέλετε να μάθετε να σχεδιάζετε και να ράβετε τα δικά σας ρούχα; Σε αυτό το σεμινάριο που απευθύνεται σε αρχάριους ή σε όσους θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους, θα εξοικειωθούμε με τη ραπτομηχανή και τις λειτουργίες της, θα πειραματιστούμε με διαφορετικές βελονιές, θα μάθουμε πώς επιλέγουμε υφάσματα και πώς κάνουμε μετρήσεις, πώς σχεδιάζουμε ανάλογα με το σωματότυπο μας, πώς χρησιμοποιούμε τα πατρόν και πολλά άλλα. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα εξασκηθούμε φυσικά ράβοντας απλά κομμάτια για τη γκαρνταρόμπα μας για το σπίτι μας.

Διάρκεια: 3 μήνες (2 ώρες/εβδομάδα)

Τμήματα: Δευτέρα 17:00-19:00

Έναρξη:  24/9/18

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 1,5 ΩΡΑ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

Το FoldYourDesign επιστρέφει στην… τάξη μέσα από έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων, οι οποίες συνθέτουν το ετήσιο πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «ταξιδεύοντας στον πλανήτη της... γνώσης και της διασκέδασης». Με κύριο άξονα τη δημιουργική διασκέδαση, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί ιδανική επιλογή για να περάσουν τα παιδιά ευχάριστα κάποιες ώρες ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.

Διάρκεια: ετήσιο (1,5 ώρα/εβδομάδα)

Τμήματα: 5-8 ετών: Δευτέρα 17:30-19:00 & 8-12 ετών: Τρίτη 18:00-19:30

Έναρξη:  17/9/18 & 18/9/18

ΓΡΑΜΜΙΚΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 6 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

Το εργαστήριο αυτό αναλαμβάνει την προετοιμασία υποψήφιων φοιτητών για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων ελεύθερου & γραμμικού σχεδίου που απαιτούνται για εισαγωγή σε σχολές αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και γραφικών τεχνών. Ακόμη απευθύνεται σε άτομα που φοιτούν σε σχολές μηχανικών και θέλουν να βελτιώσουν το σχεδιασμό τους, σε άτομα που σκοπεύουν να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις για αντίστοιχες σχολές ή σε άτομα που απλά θέλουν να αποκτήσουν μια νέα δεξιότητα.

Διάρκεια: Ετήσιο

Συμμετοχή: Ολιγομελή τμήματα, εγγραφή με σειρά προτεραιότητας

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΜΑΚΡΑΜΕ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 2 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το μακραμε είναι μια μορφή τέχνης που ασχολείται με δεσίματα κόμπων με τα χέρια με στόχο τη κατασκευή περίτεχνων αντικειμένων. Η τέχνη του μακραμέ πιστεύεται ότι ανακαλύφθηκε από τους Άραβες τον 13ο αιώνα και σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Σήμερα στη σύγχρονη εκδοχή της χρησιμοποιείται για κατασκευή κοσμημάτων και ρούχων, στολισμό υφασμάτων και άλλων αντικειμένων. Στο εργαστήριο του μακραμέ θα μάθουμε τους βασικούς κόμπους και θα κατασκευάσουμε πρωτότυπα κοσμήματα με κορδόνια, σκοινιά και χάντρες.

Διάρκεια: 2 μήνες (2 ώρες/εβδομάδα)

Τμήματα: Πέμπτη 19:00-21:00

Έναρξη:  4/10/18

ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΟΣ ΠΗΛΟΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 2 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο πολυμερικός πηλός είναι ένα υλικό με απεριόριστες δυνατότητες, που διατίθεται σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Στο εργαστήριο μας θα γνωρίσουμε τις ιδιότητες του πολυμερικού πηλού, θα πειραματιστούμε με διάφορες τεχνικές σύνθεσης και θα κατασκευάσουμε πρωτότυπες χάντρες και κοσμήματα.

Διάρκεια: 2 μήνες (2 ώρες/εβδομάδα)

Έναρξη:  Θα ανακοινωθεί σύντομα

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | WORKSHOPS 1 ή 2 ΗΜΕΡΩΝ

Το μάθημα της χειροτεχνίας είναι ένα πρωτότυπο εργαστήρι, που στόχο έχει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες τεχνικές χειροτεχνίας και χειροποίητων κατασκευών. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα πειραματιστούμε με το τσιμέντο, με επανάχρηση και μεταποίηση αντικειμένων, με τεχνικές βαφής και decoupage, με πρωτότυπες δημιουργίες για το σπίτι, με κατασκευή κεριών, με μεθόδους συσκευασίας, καλλιγραφία και πολλά άλλα! Το πρόγραμμα τους ανακοινώνεται στο ημερολόγιο.

Διάρκεια: Workshops 1 ή 2 ημερών

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2017-2018

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα σεμινάρια για τη σεζόν 2017 -2018. Τα σεμινάρια διδάσκονται σε ιδιαίτερα ή ολιγομελή τμήματα σε ώρες και ημέρες που εσείς προτιμάτε. Το περιεχόμενο και η διάρκεια μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Σεμινάρια επεξεργασίας φωτογραφιών, είτε από ψηφιακή είτε από αναλογική φωτογραφική μηχανή. Με την χρήση του προγράμματος Adobe Photoshop, θα μάθουμε να επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες μας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα επαγγελματικού επιπέδου.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Σεμινάρια δημιουργίας και επεξεργασίας γραφικών με το πρόγραμμα Adobe Illustrator. Στα σεμινάρια αυτά θα μάθουμε να δημιουργούμε γραφικά για τη δημιουργία σχεδίων σε επίπεδο επαγγελματικής ποιότητας (logo, κάρτες, illustrations, αφίσες, γραμματοσειρές κτλ.).

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΤΥΠΩΝ

Το πρόγραμμα Adobe in Design είναι ένα ισχυρό εργαλείο σχεδίασης και παραγωγής εντύπων και παρουσιάσεων επαγγελματικής ποιότητας. Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε πώς να επεξεργαζόμαστε κείμενα και εικόνες και πώς να δημιουργούμε βιβλία, φυλλάδια, παρουσιάσεις και έγγραφα κάθε μορφής.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Το σεμινάριο αυτό στοχεύει στην εκμάθηση βασικών γνώσεων χρήσης ενός υπολογιστή, όπως χρήση του internet και βασικών εργαλείων, όπως σύνταξη κειμένων (Microsoft Word) και δημιουργία απλών πινάκων (Microsoft Excel). Απευθύνεται σε άτομα με καθόλου ή λίγη γνώση χρήσης υπολογιστή.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (2D)

Σεμινάριο διδασκαλίας δισδιάστατου αρχιτεκτονικού σχεδίου σε υπολογιστή με τη χρήση του προγράμματος Autodesk AutoCAD. Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, σχεδιαστές, διακοσμητές και επαγγελματίες του χώρου και στοχεύει στην προετοιμασία αρχιτεκτονικών σχεδίων.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (3D)

Σεμινάριο διδασκαλίας τρισδιάστατου αρχιτεκτονικού σχεδίου σε υπολογιστή με τη χρήση του προγράμματος SketchUp και φωτορεαλισμού με το πρόγραμμα VRay. Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, σχεδιαστές, διακοσμητές και επαγγελματίες του χώρου.