ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2017-2018

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα εργαστήρια για τη σεζόν 2017 -2018. Στα ετήσια εργαστήρια η εγγραφή γίνεται με το μήνα, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε όσους μήνες εσείς θέλετε και ανά πάσα στιγμή μέσα στο έτος. Στα εργαστήρια μικρότερης διάρκειας, συνήθως 1 ή 2 μηνών, η εγγραφή γίνεται σε κάθε κύκλο μαθημάτων και το εργαστήριο επαναλαμβάνεται μέσα στη χρονιά μόλις συμπληρωθεί νέο τμήμα. Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούνται workshops μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας, που ανακοινώνονται στο ημερολόγιο μας, στο Newsletter & στο Facebook.

ΕΤΗΣΙΑ & ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΚΕΡΑΜΙΚΗ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 3 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στο μάθημα της κεραμικής, θα πειραματιστούμε με τον πηλό που στεγνώνει στον αέρα. Θα μάθουμε πως να χρωματίζουμε και να διακοσμούμε τις κατασκευές μας και πώς να τον συνδυάζουμε με άλλα υλικά, δημιουργώντας όμορφα αντικείμενα για να στολίσουμε τον χώρο μας. Το εργαστήριο κεραμικής διαρκεί όλο το έτος αλλά ο κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει όσους μήνες επιθυμεί.

Επίπεδο: Αρχαρίων

Διάρκεια: Ετήσιο (3 ώρες/εβδομάδα) (εγγραφή με το μήνα)

Τιμή: 25€/μήνα + ΦΠΑ (χωρίς τα υλικά)

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ | 1,5 ΩΡΑ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στο μάθημα διακόσμησης θα μάθουμε πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε και να διακοσμήσουμε το σπίτι μας και την αυλή μας ή το μπαλκόνι, ώστε να είναι πιο πρακτικά, άνετα και όμορφα. Θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές διακόσμησης και τα στυλ, πώς χρησιμοποιούμε σωστά τα χρώματα, τα μοτίβα και τις υφές, πώς οργανώνουμε καλύτερα τους χώρους μας, πώς επιλέγουμε υφάσματα κτλ. Παράλληλα με τη θεωρία ο καθένας θα εφαρμόζει όσα μαθαίνουμε σε έναν χώρο της επιλογής του. Η συνολική διάρκεια του εργαστηρίου είναι 3 μήνες.

Επίπεδο: Αρχαρίων

Διάρκεια: 3 μήνες (1,5 ώρα/εβδομάδα)

Έναρξη: Νέα τμήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς

Τιμή: 20€/μήνα + ΦΠΑ

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | WORKSHOPS 1 ή 2 ΗΜΕΡΩΝ

Το μάθημα της χειροτεχνίας είναι ένα πρωτότυπο εργαστήρι, που στόχο έχει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες τεχνικές χειροτεχνίας και χειροποίητων κατασκευών. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα πειραματιστούμε με το τσιμέντο, με επανάχρηση και μεταποίηση αντικειμένων, με τεχνικές βαφής και decoupage, με πρωτότυπες δημιουργίες για το σπίτι, με κατασκευή κεριών, με μεθόδους συσκευασίας, καλλιγραφία και πολλά άλλα! Το πρόγραμμα τους ανακοινώνεται στο ημερολόγιο.

Επίπεδο: Αρχαρίων

Διάρκεια: Workshops 1 ή 2 ημερών 

Τιμή: Ανάλογα με το αντικείμενο

ΓΡΑΜΜΙΚΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

Το εργαστήριο αυτό αναλαμβάνει την προετοιμασία υποψήφιων φοιτητών για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων ελεύθερου & γραμμικού σχεδίου που απαιτούνται για εισαγωγή σε σχολές αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και γραφικών τεχνών. Ακόμη απευθύνεται σε άτομα που φοιτούν σε σχολές μηχανικών και θέλουν να βελτιώσουν το σχεδιασμό τους, σε άτομα που σκοπεύουν να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις για αντίστοιχες σχολές ή σε άτομα που απλά θέλουν να αποκτήσουν μια νέα δεξιότητα.

Εισηγητές: Ελευθερία Τιτόνη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός & Μαρία Χαλβατζή, Καθηγήτρια τμήματος Καλών Τεχνών ΑΠΘ

Διάρκεια: Ετήσιο

Συμμετοχή: Ολιγομελή τμήματα 2-3 ατόμων, εγγραφή με σειρά προτεραιότητας  

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΑΠΤΙΚΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 2 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Θέλετε να μάθετε να σχεδιάζετε και να ράβετε τα δικά σας ρούχα; Σε αυτό το σεμινάριο που απευθύνεται σε αρχάριους ή σε όσους θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους, θα εξοικειωθούμε με τη ραπτομηχανή και τις λειτουργίες της, θα πειραματιστούμε με διαφορετικές βελονιές, θα μάθουμε πώς επιλέγουμε υφάσματα και πώς κάνουμε μετρήσεις, πώς σχεδιάζουμε ανάλογα με το σωματότυπο μας, πώς χρησιμοποιούμε τα πατρόν και πολλά άλλα. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα εξασκηθούμε φυσικά ράβοντας απλά κομμάτια για τη γκαρνταρόμπα μας για το σπίτι μας.

Διάρκεια: 3 μήνες  (2 ώρες/εβδομάδα) 

Έναρξη:  Νέα τμήματα Κατά τη διάρκεια της χρονιάς

Τιμή: 60€/μήνα  (συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ)

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΜΑΚΡΑΜΕ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 2 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το μακραμε είναι μια μορφή τέχνης που ασχολείται με δεσίματα κόμπων με τα χέρια με στόχο τη κατασκευή περίτεχνων αντικειμένων. Η τέχνη του μακραμέ πιστεύεται ότι ανακαλύφθηκε από τους Άραβες τον 13ο αιώνα και σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Σήμερα στη σύγχρονη εκδοχή της χρησιμοποιείται για κατασκευή κοσμημάτων και ρούχων, στολισμό υφασμάτων και άλλων αντικειμένων. Στο εργαστήριο του μακραμέ θα μάθουμε τους βασικούς κόμπους και θα κατασκευάσουμε πρωτότυπα κοσμήματα με κορδόνια, σκοινιά και χάντρες.

Επίπεδο: Αρχαρίων

Διάρκεια: 2 μήνες (8 συναντήσεις των 2 ωρών)

Έναρξη: Νέα τμήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς

Τιμή: 25€/μήνα + ΦΠΑ (χωρίς τα υλικά)

ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΟΣ ΠΗΛΟΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 2 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο πολυμερικός πηλός είναι ένα υλικό με απεριόριστες δυνατότητες, που διατίθεται σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Στο εργαστήριο μας θα γνωρίσουμε τις ιδιότητες του πολυμερικού πηλού, θα πειραματιστούμε με διάφορες τεχνικές σύνθεσης και θα κατασκευάσουμε πρωτότυπες χάντρες και κοσμήματα.

Επίπεδο: Αρχαρίων

Διάρκεια: 1 μήνας (4 συναντήσεις των 2 ωρών)

Έναρξη: Νέα τμήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς

Τιμή: 25€/μήνα + ΦΠΑ(χωρίς τα υλικά)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ (ΟΜΑΔΙΚΟ)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 3 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ένα εργαστήρι σύγχρονης μελέτης και εκμάθησης της τέχνης του μακιγιάζ! Αν επιθυμείς να μάθεις την τέχνη του επαγγελματικού μακιγιάζ, τα σεμινάρια μας σου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσεις την φιλοσοφία του μακιγιάζ, να γίνεις επαγγελματίας και να αναδείξεις το ταλέντο σου.

Επίπεδο: Επαγγελματικό

Διάρκεια: 12 ώρες (4 συναντήσεις των 3 ωρών)

Έναρξη: Νέα τμήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς

Τιμή: 120€ + ΦΠΑ (10% έκπτωση για φοιτητές & ανέργους)

ΜΑΚΙΓΙΑΖ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ | 4 ΩΡΕΣ

Μαθήματα επαγγελματικού μακιγιάζ σε ιδιαίτερα ή ολιγομελή τμήματα. Το μακιγιάζ είναι μια τέχνη που απαιτεί ειδικές γνώσεις, τεχνική, κατάλληλα υλικά και φαντασία. Αν θέλεις να μάθεις μόνη σου να καλύπτεις τις ατέλειες σου και να αναδεικνύεις τα δυνατά σου σημεία, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσένα! Η φιλοσοφία μας είναι ότι μια γυναίκα δε χρειάζεται πολλά προϊόντα για να είναι πάντοτε περιποιημένη, το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή καθοδήγηση και γνώση. Αν πάλι είσαι επαγγελματίας και θέλεις να τελειοποιήσεις την τεχνική σου και να εξελιχθείς ακόμη περισσότερο, τότε δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις ένα μάθημα προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες.

Επίπεδο: Αρχαρίων / Επαγγελματικό

Διάρκεια: 2 συναντήσεις των 2 ωρών

Έναρξη:  Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σε ώρες & ημέρες της προτίμησης σας

Τιμή: 80€ + ΦΠΑ (Έκπτωση 20% σε περίπτωση δημιουργίας γκρουπ  2 ή 3 ατόμων)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2017-2018

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα σεμινάρια για τη σεζόν 2017 -2018. Τα σεμινάρια διδάσκονται σε ιδιαίτερα ή ολιγομελή τμήματα σε ώρες και ημέρες που εσείς προτιμάτε. Το περιεχόμενο και η διάρκεια μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Σεμινάρια επεξεργασίας φωτογραφιών, είτε από ψηφιακή είτε από αναλογική φωτογραφική μηχανή. Με την χρήση του προγράμματος Adobe Photoshop, θα μάθουμε να επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες μας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα επαγγελματικού επιπέδου.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Σεμινάρια δημιουργίας και επεξεργασίας γραφικών με το πρόγραμμα Adobe Illustrator. Στα σεμινάρια αυτά θα μάθουμε να δημιουργούμε γραφικά για τη δημιουργία σχεδίων σε επίπεδο επαγγελματικής ποιότητας (logo, κάρτες, illustrations, αφίσες, γραμματοσειρές κτλ.).

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΤΥΠΩΝ

Το πρόγραμμα Adobe in Design είναι ένα ισχυρό εργαλείο σχεδίασης και παραγωγής εντύπων και παρουσιάσεων επαγγελματικής ποιότητας. Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε πώς να επεξεργαζόμαστε κείμενα και εικόνες και πώς να δημιουργούμε βιβλία, φυλλάδια, παρουσιάσεις και έγγραφα κάθε μορφής.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Το σεμινάριο αυτό στοχεύει στην εκμάθηση βασικών γνώσεων χρήσης ενός υπολογιστή, όπως χρήση του internet και βασικών εργαλείων, όπως σύνταξη κειμένων (Microsoft Word) και δημιουργία απλών πινάκων (Microsoft Excel). Απευθύνεται σε άτομα με καθόλου ή λίγη γνώση χρήσης υπολογιστή.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (2D)

Σεμινάριο διδασκαλίας δισδιάστατου αρχιτεκτονικού σχεδίου σε υπολογιστή με τη χρήση του προγράμματος Autodesk AutoCAD. Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, σχεδιαστές, διακοσμητές και επαγγελματίες του χώρου και στοχεύει στην προετοιμασία αρχιτεκτονικών σχεδίων.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (3D)

Σεμινάριο διδασκαλίας τρισδιάστατου αρχιτεκτονικού σχεδίου σε υπολογιστή με τη χρήση του προγράμματος SketchUp και φωτορεαλισμού με το πρόγραμμα VRay. Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, σχεδιαστές, διακοσμητές και επαγγελματίες του χώρου.