ΤΣΙΜΕΝΤΟ & ΜΑΡΜΑΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πότε:
21/10/2017 @ 5:00 μμ – 8:00 μμ
2017-10-21T17:00:00+03:00
2017-10-21T20:00:00+03:00
Πού:
Fold Your Design
Ικονίου 16
Σέρρες
Κόστος:
15€ + ΦΠΑ
Επικοινωνία:
Ελευθερία Τιτόνη
2321400145

Το τσιμέντο είναι ένα σύγχρονο υλικό με απεριόριστες δυνατότητες. Πέρα από τη χρήση του στον κατασκευαστικό τομέα, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ευρύτατα σε χρηστικές και διακοσμητικές εφαρμογές. Στόχος του workshop είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με το συγκεκριμένο υλικό και τις ιδιότητες του. Παράλληλα να δημιουργήσουν όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα με την τεχνοτροπία της μαρμαρογραφίας.

Στο σεμινάριο αυτό, που αποτελεί μια εισαγωγή στις κατασκευές με τσιμέντο, θα μάθουμε πώς ετοιμάζουμε το μίγμα και τα καλούπια μας και πώς χρωματίζουμε με απλά χρώματα αλλά και με την τεχνική marbling, που δημιουργεί νερά μαρμάρου στα αντικείμενα μας.

Τι θα μάθεις στο workshop: Βασικές ιδιότητες και θεωρία του υλικού, προετοιμασία μείγματος, χρωματισμός και επεξεργασία αντικειμένων

Τι θα πάρεις φεύγοντας: Χειροποίητα τσιμεντένια αντικείμενα, όπως γλάστρες, μολυβοθήκες, βαζάκια κτλ. διακοσμημένα με την τεχνική marbling.

Σε ποιους απευθύνεται: Το εργαστήριο είναι εισαγωγικό και απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το τσιμέντο και να εξερευνήσουν τις δυνατότητες του ως ένα σύγχρονο υλικό κατασκευής καθημερινών αντικειμένων.

Εισηγητής:  Έρση Τσιαντζή, Product Designer

Συναντήσεις: 2 συναντήσεις των 3 ωρών

1η συνάντηση: Σάββατο 21 Οκτωβρίου & ώρα 17:00 – 20:00

2η συνάντηση: θα καθοριστεί με βάση τις προτιμήσεις όσων το παρακολουθήσουν

Κόστος workshop: 30 € + ΦΠΑ (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)

Υλικά: Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται τα βασικά υλικά που θα χρειαστούμε. Ο κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει μαζί του κάποια βοηθητικά υλικά:

  • μεγάλο δοχείο παγωτού για ανακάτεμα του μείγματος και ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι
  • πλαστικά δοχεία (κεσεδάκια από γιαούρτι ή βιτάμ, πλαστικά ποτηράκια κ.α.) που θα χρησιμοποιηθούν για καλούπια
  • υγρά μαντηλάκια
  • γάντια μιας χρήσης και πρόχειρα ρούχα

Συμμετοχή: Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι 6 – 8 άτομα. Για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή τηλεφωνικά στο 2321 400145 ή μέσω email στο info@foldyourdesign.com Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *