ΜΑΚΡΑΜΕ (κόσμημα)

Πότε:
04/10/2018 @ 7:00 μμ
2018-10-04T19:00:00+03:00
2018-10-04T19:15:00+03:00
Πού:
Fold Your Design
Ικονίου 16
Σέρρες
Κόστος:
25€ + ΦΠΑ/μήνα
Επικοινωνία:
Ελευθερία Τιτόνη
2321400145

Το μακραμε είναι μια μορφή τέχνης που ασχολείται με δεσίματα κόμπων με τα χέρια με στόχο την κατασκευή περίτεχνων αντικειμένων. Η τέχνη του μακραμέ πιστεύεται ότι ανακαλύφθηκε από τους Άραβες τον 13ο αιώνα και σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Σήμερα στη σύγχρονη εκδοχή της χρησιμοποιείται για κατασκευή κοσμημάτων και ρούχων, στολισμό υφασμάτων και άλλων αντικειμένων. Στον πρώτο μήνα του εργαστηρίου μακραμέ θα μάθουμε τους βασικούς κόμπους μέσα από απλές εφαρμογές σε κοσμήματα, ενώ στο δεύτερο μήνα θα συνδυάσουμε τους κόμπους για να κατασκευάσουμε πιο περίτεχνα σχέδια με κορδόνια, σκοινιά και χάντρες.

Σε ποιους απευθύνεται: Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του μακραμέ και μέσα από απλές τεχνικές να μάθουν να κατασκευάζουν πρωτότυπα κοσμήματα ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Δεν απαιτούνται γνώσεις για την παρακολούθηση του εργαστηρίου (επίπεδο αρχαρίων).

Εισηγητής:  Ελευθερία Τιτόνη, Αρχιτέκτονας μηχανικός

Διάρκεια εργαστηρίου: 2 μήνες (8 συναντήσεις των 2 ωρών)

Ημέρα & ώρα διεξαγωγής: Πέμπτη 19:00-21:00. Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον, μπορεί να δημιουργηθεί και πρωινό τμήμα!

Έναρξη: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 19:00.

Τιμή: 25€/μήνα + ΦΠΑ (δεν συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)

Εγγραφές και Πληροφορίες: Για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή με προκαταβολή. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το εργαστήριο τηλεφωνικά στο 2321 400145, μέσω email στο info@foldyourdesign.com και μέσω μηνύματος στη σελίδα μας https://www.facebook.com/foldyourdesign/

Απαιτούμενα υλικά:

Γενικά υλικά:

  • Πλάκα εργασίας
  • Πιαστράκια
  • Καρφίτσες ή πινέζες
  • Κολλητική ταινία
  • Μυτερό ψαλίδι
  • Μεζούρα ή μετροταινία
  • Αναπτήρας

Υλικά κοσμημάτων:*

  • Κορδόνια μακραμέ (πάχος 1mm)
  • Χάντρες & μεταλλικά στοιχεία (διαφόρων τύπων) για τα κοσμήματα

* Υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας των υλικών κοσμημάτων από το εργαστήριο για όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου με επιπλέον κόστος 15€/μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *